Elämäni kivi

Nousin vuonna 2012 tunturille Norjassa. Koti kaupungistani Oslosta katsottuna tämä oli lähin ns. isompi ”nyppylä”. Elämäni ensimmäinen yli 1000 metrinen huippu. Vaikka olin jo 25-vuotias.

Huipulta käteeni tarttui pieni kivi, mikä oli sattumalta kolmion muotoinen. Tämä kivi ei ollutkaan mikä tahansa kivi. Tämä kivi olinkin minä itse. Se kätkee kolmen kulman sisään kaiken oleellisen minusta.

 

Kolme kulmaa

 

Kun vaellan oman elämäni kolmiota on, matkallani repussa mukana aina nämä kolme asiaa: Usko, toivo ja rakkaus. 

Usko itseeni, että selviän haasteista. Toivo, että kaikki menisi lopulta hyvin. Rakkaus elämää, seikkailuja, luontoa ja ihmiskuntaa kohtaan.

 

Kiven jokaisessa kulmassa on paikka yhdelle ihmiselle. Aivan kuin sydämessänikin kolme ihmistä on etusijalla. Molemmat lapseni ja rakas vaimoni. Kivi kertoo minusta myös kolme tärkeintä luonteenpiirrettäni: Positiivisuus, rehellisyys ja huumorintaju.

 

Kiven myötä löysin itseni. Sekä paikkani elämässä. Tämä vaellus reissu toi eteeni kiven, mikä näytti suunnan minne lähteä. Ja sillä vaelluksella olen yhä. Motivoimassa muita lähtemään mukaan. Kertomassa loputonta tarinaa elämästä ja sen ihmeellisyydestä.

 

Lähdethän mukaan ihmettelemään?