top of page

20 cm valkoista unelmaa

Toissa yönä taivaalta tippui alas 20 cm lunta ja sehän lapsenmielistä ilahduttaa. Ei enää pimeys vallitse mailla eikä mannuilla vaan tienoot täyttää valkoinen unelma, joka tuo todellisen joulumielen. Kaikki mahdolliset rukoukset, poppakonstit, lumi tanssit, joikhat, päälläseisomiset, pyynnöt, hartaat toivomukset ja kirjoitin jopa joulupukille, että lumi pysyisi eikä sulaisi pois ennen huhtikuuta. Nyt vaan täytyy toivoa parasta ja pelätä pahinta.

Samalla kun taivaat aukenivat ja sieltä alkoi leijailla hiutaleita lähti minulta viikon verran rienannut pahahenki mahasta. Oli sen verran sitkeä pöpö että 4 päivää piti lähestulkoon sängyn pohjalla. Ja nyt mieli kiittää lunta kaikesta tästä. Sen täytyi jotenkin olla osana tätä. Siksipä ollaankin ulkona riehuttu, rakennettu ja iloittu siitä oikeen urakalla.

Toissa viikonloppuna käytiin viettämässä vaimon synttäreitä. Yhdessä pienessä kylässä nimeltään Gol. Otimme junan. Mikä olikin oikein järkevä ratkaisu lasten kanssa. Oli leikkihuonetta ja tilaa istuskella ja ihailla maisemia. Erittäin kätevä ratkaisu Norjassa lähteä junalla matkustamaan. Kun reilu tunnin jälkeen Oslosta maisemat vaihtuu postikortti maisemiksi. Matka vaihtuu rattoisasti ihaillessa kauniita pieniä norjalaisia kyliä, missä lampaat laiduntavat pelloilla ja vuoret kohoavat korkeuksiinsa.

Joskushan meille saattaa onnenpyörästä pyörähtää iloinen yllätys ja niin kävi tällä kertaa. Hotellissa oli hissi epäkunnossa ja hotelli virkailija puukkasi meidät sviittiin. Että kyllä kelpasi painaa päätä pehmeään hotellin tyynyyn.

Tiesitkö että jouluun on enää 35 päivää. Eli sehän on ihan kohta. Mahtavaa.


bottom of page