top of page

Runebergin poka

Runebergin päivä ehtoo puolella. Ja huomenna alkaa uusi viikko. Vaikka kuin olikin runoilija pojan liputuspäivä ei minulla auennut runo suonet. Ei tällä kertaa. Mutta taisi olla Johan poika melkoinen veijari kun liput saa salkoihin suomen maassa. Sekä vaimo kulta leipassut hänelle sellaiset tortut ettei paremmasta väliä. Näitä torttuja voisi syödä vaikka joka toinen torstai.

Mutta olen minä kyllä sitä mieltä että vaikka kuinka oli meidän Johan Ludvig runopoika, opettaja, pappi, toimittaja ja professori niin ei se vaan koskaan ollu niin "KOVA JÄTKÄ" kuin vaimonsa Fredrika Runeberg. Joka leipoi nämä maan mainiot Runebergin tortut.

Ja sitä minä mietin kanssa tässä, että Fredrika voisi saada ihan oman päivänsä suomalaisessa almanakassa, jossa juhlittaisiin vain hänen tekemiään luomuksiaan. Jolloin ihmiset ottaisivat kuvia sosiaaliseen mediaan runebergin tortuista. Sekä toivottaisivat toisilleen "hyvää Runebergin päivää".

Vai onko sellainen päivä jo? (aukesko sulle tää vink vink?)

Lauantaina 4.2 oli myös #talviulkoilupäivä. Ja mehän kävimme rakentamassa maja pohjat lähimetsään. Paluu matkalla näimme järven jäällä kaksi valkohäntäpeuraa. Tyttöni huomasi ne minua aikasemmin. Havahduin vain huutoon "isi! isi! kato hirviä tuolla".


bottom of page