top of page

Pieni suuri ihme

Taas se on kertaalleen todistettu, että luonto järjestää tiellemme suuria ja pieniä yllätyksiä ja ihmeitä. Sunnuntain hiihtoretkellä saimme kokea sen lapseni kanssa.

Kaunis aurinkoinen päivä kauniissa ympäristössä. Järven jäällä hiihtäminen on ehkä parasta mitä voi tehdä aurinkoisella säällä. Kyseiseen järveen (Semsvannet) laskee joki ja juuri ennen järveen yhtymistä on joessa mahtava putous. Noin 15-20 metriä korkea. Järveä ympäri hiihtäessä ajattelinkin käydä katsastamassa millainen putous olisi näin talvi aikaan.

Kristallisen jääseinämän takana kohisi putous ja veden liikkeen näki jää lävitse. Näky oli huikea ja kun lähemmäksi pääsimme oli ilmestys vielä hienompi. Kristallisia jääpuikkoja ja helmiä, jotka hohtivat auringon valossa.

Silloin ajattelin.

Juuri tämän vuoksi haluan lähteä luontoon.

Nähdä ja kokea näitä pieniä suuria ihmeitä.

Nämä hetket antavat jotain suurempaa.

Ne kätkevät sisälleen jotain ainutlaatuista.

Ja yhä vain olen se pieni poika, joka ilahtuu näkemästään.

TÄSSÄ VIDEO RETKESTÄ:


bottom of page