top of page

Selkeämpi luonnosta

Hyvä ystävä. Elämme aikoja, missä monella ei ole aikaa.

Arjestamme on tullut yhä kiireellisempää. Vai onko?

Onko nämä vain uskomuksia? No varmasti löytyy poikkeuksia ja erinlaisia elämän tilanteita. Mutta minun uskomukseni on, että sähköinen "hyber online all time" aikamme on luonut "pakko kiireellisyyttä" ns. jokaisen täytyy "muka" näyttää kiireiseltä. Näin ei tarvitse olla joka paikassa tai kaikkien keskuudessa. Mutta väitän sen olevan aika yleistä varsinkin pääkaupunkiseuduilla. Hektisyys on siis "muka in".

Oli niin tai näin. Tai vaikka toisinpäin. Olen 110% sitä mieltä, että ihminen tarvitsee luonnonrauhaa yhä enenemissä määrin. Nyt, tulevaisuudessa ja aina. Olkoon meidän arkemme kuinka kiireellistä tai stressaavaa tahansa. Mutta emme sorru sen paineen alle, jos muistamme huolehtia psyykkeestämme.

On tutkittua, että jo 5 minuuttia luonnossa rauhoittaa ihmisen mieltä.

Kun astut luonto äidin huomaan. Alat aistimaan ympäristöäsi ja aivosi rentoutuvat tästä. On helppo unohtaa arjen kiireet ja keskittyä vain siihen rauhoittavaan ympäristöön.

Eräs ystäväni sanoi minulle kerran. Kesken kiireellisen työviikon, että hän ei odota mitään muuta niin paljon kuin lauantaita. "Silloin pääsen kalastamaan ja nauttimaan luonnosta". Jäin silloin miettimään sitä yhtä mainoslausetta: "sitä jaksaa paremmin. Kun on mitä odottaa". Kunhan sitä ei tarvitse odottaa liian kauan.

Minulla on kehotus kaikille. Hoitakaa mieltänne. Lähtekää luontoon ja tehkää se omalla tavallanne. Niinkuin se teille sopii. Ei niin kuin joku muu sanoo.

Luonto eheyttää ajatuksiasi, eikä kaikki tunnu aivoissa sekamelskalta pienen luonto hetken jälkeen. Perjantai siivoukseen meidän jokaisen pitäisi lisätä myös aivojen järjestely tuokio. On huomattavasi helpompaa aloittaa viikonloppu kun olet hetkeksi pysähtynyt ja ottanut pienen palan rauhaa itsellesi.

"Uskon

monen asian näyttäytyvän selkeämpänä

pienen luontoretken jälkeen."


bottom of page