top of page

Terveisiä norjalaisilta

Norja on ehdottomasti paras retkeily maa Skandinaviassa. Uskomattomat maisemat vuorineen ja vuonoineen ei jätä koskaan kylmäksi. Ja tämän on huomannut kauan sitten myös itse norjan kansa. He rakastavat kulkea täällä vuorilla, metsissä ja merellä. Tätä luontoa on helppo rakastaa myös suomalaisena. Täällä on samanlaisia metsiä kuin meillä ja ilmasto on hyvin samanlainen. Lisänä on tietysti nämä uskomattomat vuoret, jotka on aina vain yhtä hämmästyttäviä. Ja näkemistä riittää.

Kun kuljen täällä retkilläni tapaan useasti muitakin retkeilijöitä. Yleensä he ovat norjalaisia. Iloisia ja ystävällisiä. Heistä huokuu tyytyväisyys jo kauaksi ja se kuinka he rakastavat olla retkellä. Se on jotain aivan mahtavaa.

Päätinkin alkaa ottamaan enemmän selvää heidän suhteestaan luontoon. Ja tulevaisuudessa tulen kyselemään heiltä kysymyksiä liittyen luontoon ja sen merkitykseen.

Kysymykset kuuluvat näin:


1. Miksi lähdet luontoon?

2. Mitä luonnossa oleminen merkitsee sinulle?

3. Mikä on sielunmaisemasi?

4. Suosikki vuoden aikasi?

5. Terveisiä suomalaisille retkeilijöille?


Lauantai iltapäivällä pääsinkin lähtemään retkelle. Ilmakin oli aurinkoinen joten ajattelin että varmasti tulen näkemään muitakin ihmisiä suositulla reitillä Skaugumsåsenin huipulle. Mutta matkalla alkoi pilviä kerääntymään ja huipulle päästyäni pilviä kertyi yhä vain enemmän. Aurinko jäi pilvien taakse ja reilu tunnin päästä huipulta ei enää nähnyt alas Osloon laisinkaan. Olin täysin varma, että kukaan ei enää tulisi tänne. Paistoi makkaraa ja söin eväitä nuotion äärellä. Kun olin jo lähtöpuuhissa kuulin ääniä takaani ja huipulle nousi juuri kaksi nuorta miestä. Riemastuin kovasti. Olinhan jo ihan varma että ketään en tulisi näkemään, koska ilma oli mennyt niin huonoksi. Herrat tervehtivät iloisesti ja tarjosivat minulle suklaata. Vasta vuorosta tarjosin heille makkarat (eli pølset) ja nuotion lämpöä. Sitten kerroin heille, että kirjotan täällä Norjassa blogia suomalaisena. Että voisinkohan kysellä heiltä muutaman kysymyksen ja ottaa valokuvia. Johon he vastasivat myöntävästi.


Tässä miesten mietteitä:


Anders Manne Nilsen

1. Miksi lähdet luontoon?

Hän haluaa tulla tänne ylös ja nähdä mahtavia maisemia. Anders ei ole paljon reissannut ympäri Norjaa. Mutta heidän perheellään on mökki Hemsedalissa, missä on mahtavat retkeily mahdollisuudet. Siellä on huipulle hieman vaikeampaa päästä, mutta sieltä on loistavat maisemat suoraan Jotunheimiin ja Geiloon

2. Mitä luonnossa oleminen tarkoittaa sinulle?

Että saa olla kavereiden kanssa ja nauttia luonnosta. Anders tykkää lähteä retkelle nimeen omaan kaverin tai kavereiden kanssa. Sosiaalisuus on tärkeää myös luonnossa. Luonto on tärkeä paikka hänelle

3. Mikä on sielunmaisemasi? Vuoret ja jäätiköt

4. Suosikki vuoden aikasi? Riippuu vähän vuoden ajasta. Esimerkiksi kesällä tosi hienolla ilmalla olla huipulla ja on 20 astetta lämmintä. Se on mahtavaa. Myös syksy on mahtava kaikkineen väreineen. Mutta se tosiaan riippuu vuoden ajasta.

5. Terveisiä suomalaisille retkeilijöille? Lähtekää Norjaan


Andreas Beddari

1. Miksi lähdet luontoon? Andreas haluaisi ja voisi olla aina ulkona. Esimerkiksi täällä missä olemme.

2. Mitä luonnossa oleminen merkitsee sinulle? Luonto on elintärkeä paikka Andreakselle. Hän nauttii olostaan täällä.

3. Mikä on sielunmaisemasi? Vuoret

4. Suosikki vuoden aikasi? Ehdottomasti syksy

5. Terveisiä suomalaisille retkeilijöille? Lähtekää Norjaan


Kiitos näille herroille ensimmäisestä "Minä ja luonto" profiilista. Oli suuri ilo saada tavata juuri nämä miehet jotka kohtalo toi samalle huipulle pilvisenä lauantai iltana. Suuri hatun nosto reippaudesta ja innokkuudesta. Juuri tällaisella innokkuudella elämässä mennään pitkälle.

Ja olen otettu siitä ystävällisyydestä mitä koin Andreakselta ja Anderskselta.

Positiivinen elämän asenne on elintärkeää elämässämme.


bottom of page