top of page

Tyttäreni

Siitä on tänä päivänä tasan 4-vuotta kun synnyit päivänsäteen lailla meidän elämään. Siitä päivästä silloin alkoi täydellinen kevät. Ilmat lämpenivät ja kesä alkoi ottamaan valtaa yhä enemmän. Olit silloin kesän tuoja. Ja olet siitä lähtien ollut aina. Joka kevät olet tuonut auringon ja ilon meille. Myös tänäkin päivänä. Nyt on 15-20 astetta lämmintä ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Tänään alkoi kesä. Se alkoi siitä hetkestä kun me äitin ja pikkuveljesi kanssa heräsimme sinut laulaen "paljon onnea vaan". Nousit istumaan sängyssäsi ja hymyilit. Silloin alkoi kesä.

Kun synnyit aamulla ja sinut laskettiin äidin rinnan päälle avasit silmät ja katsoit meitä. En unohda tuota hetkeä milloinkaan. Sinulla oli kesäntuojan katse. Katsoin silloin ulos ikkunasta ja mietin "voiko kauniinpaa ilmaa enään olla?". Sairaalan takapihan metsä kimalteli auringon paisteessa. Sain ottaa sinut myös syliini ja kun nukuit pienenä kapalona käsivarrellani annoin pienen pusun poskellesi. Olin haljeta onnesta ja rakkaudesta mitä tunsin. Kaikki oli jotenkin suurempaa kuin pelkkä rakkaus. Niitä tuntemuksia en pysty pukemaan sanoiksi. Nyt olet 4-vuotias. Omaa tahto, elämän intoa, suuria tunteita, iloa, toimeliaisuutta, päämäärätietoisuutta ja rakkautta puhkuva pieni elämän alku. Kun katson sinun leikkivän omissa maailmoissasi tunnen suurta ylpeyttä. Tunnen oloni tärkeäksi kun haluat kysyä minulta jokaisen pienenkin asian. Mikä tässä maailmassa sinua ihmetyttää. Jokainen kysymys on sinulle tärkeä. Ja kunpa jokaiseen muistaisin/osaisin vastata.

Vuodet vierivät. Sinä vanhenet, äiti vanhenee ja isä vanhenee. Asiat muuttuvat ja matkan varelle mahtuu ilon ja surun hetkiä paljon. Joskus tulet oppimaan lukemaan ja kirjoittamaan. Joskus tulet lukemaan tämän kirjoituksen myöhemmin elämässäsi. Haluaisin sanoa, että olet ollut se valon tuoja meidän perheessä joka päivä ja olet antanut niin paljon meille onnellisuutta ja rakkautta, ettei sitä sanoin voi kuvailla. Joka päivä ja joka hetki olet ollut se isän suurin ylpeyden aihe. Tiedät sen.

Suurella rakkaudella isäsi.


bottom of page