top of page

Onko luontomme onnellinen?

Tällä viikolla olen miettinyt monen moista ja kaikenlaista.

  • Miksi ihminen tuhoaa itsensä luonnon kautta? Siis tuhoaa luontoa niin että se heijastuu itseensä.

  • Miksi taas jotkut tavoittelevat onnellisuutta sokeana ahneudestaan? Niin että onni jää saavuttamatta, koska onni olikin jossain muualla kuin ahneudessa.

Vauraus lisääntyy ihmisillä. Mutta onnellisuus vähenee.

Enemmän asioita on saatava. Ole tuotteliaampi.

Suorita enemmän myös vapaa-ajalla. Näytä virheettömältä ja ole elämäsi kunnossa ulkoisesti. Elä tee virheitä missään.

Ollaan valmiita tekemään mitä vain saavuttaakseen jotain suurta ja mahtavaa. Mutta se saavutus ei tuonutkaan lopulta sitä onnea mitä haettiin. Et tullutkaan suureksi ja mahtavaksi.

Ihmiskunta on niin sairas kun vain voi olla. Meille teho tuotetaan kaikenlaista sontaa joka tuutista. Ja annetaan ymmärtää että ilman näitä emme voi olla onnellisia.

Tuhoamme luontoa minkä ehdimme. Ja harva enään ymmärtää edes mistä ruokamme tulee.

Ihminen on erkaantunut luonnosta niin pahasti, että se ei enään ymmärrä arvostaa sitä oikealla tavalla. Kunnioitus puuttuu.

Ennen muinoin ihminen eli luonnosta. Viljeli ja hoiti mahdollisimman hyvin omaa maa tilkkuaan, jotta saisi elätettyä itsensä. Metsästi ja kalasti sen mitä tarvitsi. Silloin kunnioitus luontoa kohtaan oli valtaisa.

Nykyään ajatellaan, että ihminen voi hallita luontoa ja määräämään tahdin maapallolla.

Asiat on kuitenkin toisin. Mikään teknologia ei pysty voittamaan luonnon voimia. Ihmiskunta on loppupeleissä voimaton kun luonto näyttää todellista voimaansa.

Intiaanien sanonta pitää tässä kohdassa paikkaansa: "Se miten kohtelet luontoa, kohtelee luonto sinua". Olemmeko onnistuneet tässä ihmiskuntana?

Mutta ei niin paljon huonoa etteikö jotain hyvää. Pelastajat ovat saapuneet. Te ja he kaikki ihmiset jotka tajuavat mihin tämä kaikki on menossa. Ja joilla on aito halu muuttaa tämä kaikki. Ihmisiä, jotka haluavat muutosta on kuitenkin paljon. Ja jos jollakin niin sillä on suuri merkitys. Kaikki lähtee siitä omasta tekemisestä. Omista ajatuksista ja omista puheista. Mitä enemmän puhetta sitä enemmän asiat voivat muuttua.

Takaisin kohti onnellisuutta ihmiset

Ps. Katso sellainen dokumentti kuin TERRA -> Katso lisää tästä


bottom of page