top of page

Pohjoisen charmia

Miten maailma makaa? Oi ystäväni mun. Onko kaikki mallillaan vai mullillaan? Pohjoisen valoisassa yössä pääskytkään ei unta kaipaa. Koko yön taivaalla sirkuttelee mustia iloisesti pyrähteleviä pääskyjä. Ei ole huolta huomisesta kun päivä ei koskaan vaihdu. Valossa lennellään aamusta iltaan. Eikä yön pimeydestä ole tietoakaan. Jotenkin niin mahtavaa. On tämä maapallomme ihmeellinen kun oikeen alkaa miettimään. Kun istun järven rannalla sijaitsevan saunamökin terassilla pyyhepäällä. Suomalainen makkara Turun sinapilla Vasemassa kädessä ja Hartwallin omena limonadi oikeassa kädessä. Silloin tiedän, että minun maailmani makaa hyvin. Silloin on hyvä olla eikä ole minnekkään kiire. Täällä pohjoisessa on jotain sellaista omaa charmia. Mitä ei muualla ole. Kun sitä voisi ottaa purkkiin. Sulkea kansi ja kirjoittaa päälle, että tässä purkissa on "pohjoisen charmia". Ainesosat: sitä ja tätä jne.... Mutta kun niin ei voi tehdä. Tätä ei voi ottaa kiinni tai määritellä joksikin. Kun se ei olekaan aina sitä miksi sitä luulet. Vaan siinä on aina jotain erinlaistakin. Juuri siksi se onkin niin erikoista ja mahtavaa. Jotain suurempaa ja kiehtovaa. Miksi ei voisi olla siis kaikki maalillaan? Vaikka kaikki olisikin vähän mulillaan. Ku eihä sole poka nii justiinsa vaikka mettän puut ookkaa tasasessa rivisä.

Ei se miltä näyttää vaan miltä tuntuu. 


bottom of page