top of page

Pieni hetki rauhaa

Kerran juttelin erään läheisen ihmisen kanssa. Hänellä oli takanaan pitkä viikko täynnä ohjelmaa ja erinlaisia työ juttuja. Eli hänellä oli takanaan hektinen viikko.

Mutta sinä päivänä kun juttelin hänen kanssaan hän oli helpottunut. Stressi paine oli laskemassa ja palkinto odotti jo ihan oven takana. Hän kertoi, että kun kotiinsa pääsee hän ottaa kahvit ja eväät vain mukaan ja jatkaa matkaansa hänelle tärkeään paikkaan. Rauhan tyysijaan. Paikkaan, joka on hänelle tärkeä. Jossa hän voi hengähtää ja antaa itselleen pienen palan rauhaa. Luonnon rauhaa. Siellä linnut laulavat, tuuli humisee puissa ja luonto on lähellä. Asfalttia tai betonia ei ole mailla halmeilla eikä varsinkaan ruuhkia tai suur kaupungin aiheuttamaa hälinää. Juuri sellainen paikka mitä ihminen pohjimmiltaan rakastaa.

Meillä jokaisella on omanlaiset mieltymykset ja jokaisella on ne omat "rauhan tyyssijat".

Elä luovu niistä elämässäsi vaan pidä ne lähelläsi ja käytä niitä. Ja etsi myös uusia sellaisia itsellesi, jotta sinulla on varaa valita tilanteesta huolimatta.

Nämä paikat ovat kultaakin arvokkaampia. Ne kätkevät sisälleen ne asiat mitä etsit elämässäsi ja antavat sinulle sen mitä tarvitset elämässäsi.

Jokainen ihminen tarvitsee näitä paikkoja. Kukaan ei voi juosta aamusta iltaan ja hoitaa tuhatta asiaa päivässä vuosien ja taas vuosien ajan. Kenestäkään ei ole siihen. Jokainen tarvitsee tasaisin väliajoin pienen hetken rauhaa.


bottom of page