top of page

Fjällräven Kajka 85L

Ostin jokusen aika sitten uuden rinkan. Edelliseen rinkkaan alkoi menemään tosissaan hermot, kun sen istuvuus oli tasolla nolla ja käytännöllisyys erittäin kehno. Eikä rinkasta löytynyt tarpeeksi tilaa. 55 litrainen on minun mielestä turhin rinkka malli. Liian iso päiväretkeilyyn ja liian pieni pidemmille yön yli kestäville retkille. Jos pitää saada mahtumaan teltta ja lämmin makuupussi.

Pitkään mietin minkä kokoinen rinkka olisi itselleni juuri se oikea. Halusin rinkan olevan tilava mutta kevyt. Ja tärkein kriteeri oli se, että sitä olisi mukava kantaa selässä.

Kävin testaamassa kaikenlaisia rinkkoja urheilu kaupoissa, ja parhaaksi osoittautui Fjällräven Kajka. Se istui selkään tosi hyvin ja tuntui niin kätevältä. Ja kaiken lisäksi se oli tyylikäs.

Tuumailin kauan otanko 75 litraisen vai 85 litraisen. Lopulta päädyin 85:seen, koska rinkan koossa ja painossa ei juurikaan ollut eroa 75:seen ja ajattelin, että onpa ainakin tilaa pikkusen enemmän. Koska ärsyttävintä mikä vaelluksella voi olla on se, että joudut ahtamaan tavaroita pieneen rinkkaan. Tai että joudut jättämään rinkan ulkopuolelle tavaroita. Kuten makuupussin. Nytpä ei ole enää sitä ongelmaa. 85 litrainen rinkka on tilava ja kaikki mahtuu sisälle ilman turhaa aikaa vievää ahtaamista.

Taskut tässä rinkassa on erittäin selkeät ja käytännölliset. Yksi iso pää tasku, jonka alla vähän pienempi tasku. Nämä taskut voi yhdistää avaamalla väli vetoketjun. Sivuilla kaksi pitkää taskua. Rinkan ylä läpässä kaksi taskua (pieni ja iso). Ylä läppää voi käyttää myös päivä reppuna irrottamalla sen. Kapasiteetti 10 litraa. Lisäksi rinkassa on alhaalla molemmin puolin kaksi pientä verkkotaskua. Sekä vyö viilekkeessä yksi pieni verkkotasku ja yksi pieni umpinainen tasku.

Hyvät puolet:

+ Hyvät kanto ominaisuudet

+ Selkeät taskut

+ Sopivan tilava

+ Kevyt

+ Kapea

+ Tyylikäs

Huonot puolet:

- Sade hupulle voisi olla oma pieni tasku rinkan pohjassa. Nyt se vie turhaa tilaa rinkan ylätaskusta.

- Sivutaskuissa voisi olla vetoketju myös päälypuolella. Olisi käytännöllisempi leirissä.


bottom of page