top of page

Elä kanssani hetkessä ISÄ

2,5 kuukautta isyys vapaalla on aika, minkä jokaisen isän pitäisi saada kokea. Olla oman lapsen kanssa. Vaihtaa vaippoja, syöttää, juottaa, nukuttaa, lohduttaa, leikkiä ja jne.... Niin tärkeää ettei sanotuksi saa. Olla isä isolla I:llä. Nämä hetket jäävät loppuelämäksi muistiin. Se että olen ollut kotona omien lasten kanssa on opettanut minua monessa asiassa. Se on jättänyt minuun sellaisia asioita, mitkä eivät koskaan häviä. Toivon kaikesta sydämestä, että jokainen isä saisi kokea jotain vastaavaa. Saisi olla aamusta iltaan päivän askareissa läsnä ja tehdä itse sitä arkea oman näköiseksi lasten kanssa. Opettaa lapsilleen omia juttuja ja leikkiä niiden kanssa omalla tyylillään.

Toivon ettei kenenkään isän pitäisi tehdä töitä aamusta iltaan silloin kun lapset ovat pieniä ja tarvitsevat eniten huomiota. Koska nämä vuodet menevät silmän räpäyksessä ohitse.

Kohta pikkulintuset lentävät omilla siivillään kotipesästään etsimään itselleen uutta kotia. Ja silloin on turha enää haikailla näiden vuosien perään. Mutta pikkulintuset eivät koskaan unohda kotipesäänsä, missä he ovat saaneet rakkautta, lämpöä ja huolenpitoa osakseen. Ne palaavat iloisina takaisin kotipesään, jossa niitä on huomioitu ja annettu tukea elämän eri vaiheissa.

Tulee päivä , äiti, jolloin en enään itkekkään kun lähdet huoneesta. Tulee päivä, jolloin et kuule minun kiukuttelevan kauppa reisulla. Jonain päivänä Isä, en enää pyydä sinua halaamaan keskellä yötä. Jonain päivänä et enään muista, millon viimeksi jouduit pyyhkimään poskilleni levinneen suklaan.

Koittaa yö, jolloin et herää vain huomatakseen minun nukkuvan poikittain tyynylläsi.

Koittaa aika, jolloin minua ei enää tarvitse kantaa unisena autosta omaan sänkyyn tai kuljettaa reppuselässä kotiin, koska pienet jalkani eivät jaksaneet perille saakka. Elä siis kanssani hetkessä, ÄITI, ota ilo irti jokaisesta päivästä, ISÄ. Sillä koittaa päivä, jolloin en enää ole pieni.

Takaisin töihin

Nyt kuitenkin on aika palata siihen tavalliseen arkeen. Mennä töihin ja hoitaa arkea työn ohessa. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Nyt kun on ollut näin kauan poissa töistä on oikeastaan mukava palata sinne. Vaihtelu virkistää.

Jos pystyisi elämässä sopivasti tuottamaan vaihtelua eri asioissa. Niin sehän tuntuisi huomattavasti mielekkäämmältä. Aina saman ruiskäntyn pureskelu alkaa helposti maistumaan puulta. Vaihtelu siis virkistää. Eli teeppä tulevasta viikonlopustasi vähän erilainen. Tee vaikka tuttu juoksulenkki toisinpäin. Huomaat sen virkistävän mieltä. Tai jos et normaalisti käy metsässä. Nythän olisi oiva hetki tehdä se. Lähde mustikka retkelle. Se virkistää varmasti.

On myös toinen vaihtoehto. Veljeni sanoi joskus minulle. Kun töissä olisin halunnut vaihtaa työpisteitä keskenään vaihtelun virkistämiseksi. Hän sanoi: "Vaihtelun virkistämisen estämiseksi pidämme samat paikat". Se siitä virkistäytymisestä sitten. Hyvää viikonloppua

Ps. Ensi kerralla lisää tuosta ruiskäntyn pureskelusta ihan konkreettisesti.


bottom of page