top of page

Luonnonpäivä

Voiko suurempaa kunnian osoitusta olla. Kuin virallinen liputuspäivä. Niin että se merkitään kalenteriin kaikkien nähtäväksi. Jokaisella on mahdollisuus nähdä ja ymmärtää minkä asian puolesta liputetaan. Jokaisella on mahdollisuus vetää lippusalkoon ja osoittaa omalta kohdaltaan kunnioitusta sen asian puolesta, mikä on asetettu viralliseksi juhlapäiväksi.

Eilen. Suomi maailman ensimmäisenä valtiona. Nosti lippunsa salkoihin luonnon puolesta. Itsehän en asu Suomessa. Enkä siis ollut näkemässä, kuinka paljon lippuja saloissa näkyi. Tai kuinka ihmiset ottivat vastaan luonnonpäivän. Mutta sosiaalisessa mediassa riemastuin näkemästäni. Kuinka moni oli lähtenyt luontoon retkelle ja osoittanut näin kunnioitusta luonnolle. Kaiken elämän alulle.

On mahtavaa, että me suomalaiset olemme tajunneet luonnon merkityksen. Olemme tekemässä historiaa ja näyttämässä suuntaa tässä asiassa. Me arvostamme luontoa. Me kunnioitamme sitä.

Kohta meidän nuori herra täyttää yhden vuoden. Ja nyt oli loistava hetki tehdä ns. "metsäkaste". Eli vähän pitempi vaellus luonnossa. Kävinkin hänen kanssaan eilen luonnonpäivänä meidän takapihan nyppylän päällä luonnon helmassa nauttimassa kauniista ilmasta. Kyllä ukkeli oli mielissään. Paljon uutta erilaista näkemistä. Pää pyöri tiuhaan tahtiin takana selkärepussa. Polun varrella oleviin puihin oli pojan päästävä koskemaan. Huipulla puolukat maistui ja leikkiminen oli niin aitoa ja luonnollista.


bottom of page