top of page

Syksyn lehdet

Millaisia tunteita syksy herättää sinussa?

Luonto hyvästelee kesää kauneudellaan. Puiden lehdet hehkuvat väriloistossaan. Luonto on kauneimmillaan näin syksyisin.

Se ei ole kuin kevät. Se ei soi uuden syntymisen riemua. Se ei hehku nuoruutensa kauneutta.

Se hehkuu menneen kokemusta. Se hehkuu kauneuttaan siitä minkä se on nähnyt ja kokenut. Ja jolle se jättää hyvästit kauneimalla mahdollisella tavalla.

Lehdet

Kaikki ne värikkäät lehdet kätkevät sisälleen kokemuksen eri elämän vaiheista. Ne ovat syntyneet tänne tyhjästä. Nähneet parhaat päivänsä, kokeneet kesäpäivien lämmön ja nyt on heidän aika hyvästellä. Siirtyä uuden tieltä. Koska uusi tekee taas tuloaan talven jälkeen.

Mutta lehdet eivät jätäkkään hyvästejä sanomalla vain hyvästit. Ne sanovat sen paljon suuremalla ja kauniimalla tavalla. Ne ammentavat kaiken kokemuksen ja energian tähän viimeiseen hetkeen. Lehdet näyttävät sen että kuinka vanhakin voi olla kaunis. Tätä kauneutta ei kukaan unohda. Joka syksy rakastamme nähdä sitä ja se herättää meissä tunteita. Se loistaa aitona ja rehellisenä puiden oksilla näyttäen samalla sen elämän raakuuden, jonka me kaikki väistämättä kohtaamme.

Joskus ajattelen, että me ihmiset olemme kuin nämä puut. Kasvatamme lehtiä itseemme nähdäksemme niiden loiston kaikissa erivaiheissa. Luovumme asioista, jotta voimme aloittaa taas uuden luomisen. Emmekä koskaan lopeta tämän kiertokulun pyörittämistä, koska juuri tämä uuden luominen ja vanhasta luopuminen saa meidät ainutlaatuiseksi.

Jos emme tekisi tätä lahoaisimme paikoillemme. Silloin ilon ja kauneuden tuotanto jäisi kokonaan tekemättä eikä kukaan saisi meistä mielihyvää. Sillä kukapa lahonnutta puuta katselee syksyn väriloistossa.


bottom of page