top of page

Valmistautumista Haltin valloitukselle

Yhteistyössä: Wild Adventures North

Hui kun aika kuluu tiimalasissa vauhdilla. Kolmen kuukauden päästä tähän aikaan Haltin valloitus 2018 vaellus alkaa olemaan lopuillaan. Mutta samaan aikaan koko reissuun on vielä kuitenkin sen melkein kolme viho viimeistä kuukautta aikaa. Miten sen jaksaisi odottaa? No arkea ahertaessa aika kuluu nopeasti. Tekemistä siis riittää kahden pienen lapsen isänä, työntekijänä, aviomiehenä, bloggaajana, retkeilijänä, ja innokkaana kesän tulon seuraajana. Voitteko kuvitella. Kun aamulla herää kuudelta töihin on valoisaa ja illalla alkaa hämärtämään vasta puoli kymmeneltä. Vasta vielä elimme aikoja kun aamusta iltaan oli sysi mustaa ja kylmää. Nyt ei ole enää kumpaakaan. Sehän tässä keväässä onkin niin parasta. Kaikki tämä uuden syntymä minkä valo ja lämpö saa aikaan. Saa se meissä ihmisissä myös aikaan jonkun uuden syntymän, kunhan vain uskallamme avata vähän sitä verhoa ja kurkata ulos. Siellä saattaa paistaa aurinko, mikä saa sinut syntymään uudelleen. Jos vain haluat lähteä ulos kokemaan kaiken tämän kevään riemun. Tarkoitan juuri sitä mitä ajattelet. Konkreettisesti ulos luontoon, sekä myös sillä henkisellä tasolla. Koska Rauhasi on Luonto ja näin ollen Luontosi on Rauha.

Miten valmistautua?

Nonii tosiaan. Olen tässä aloitellut tuolla YouTuben puolella vähän aktiivisempaa otetta videoiden tekoon. Päivittänyt nämä minun kotisivut sellaiseksi, että täältä pääsee helposti katsomaan myös näitä videoita, sekä kuvia. Olen yrittänyt tuoda sitä helppokäyttöisyyttä käyttäjille. Toivottavasti olen onnistunut.

Reissuun on vielä aikaa, mutta se H-hetki tulee todella helposti yllättäen, jos ei ala valmistautumaan tämmöiselle pitkälle vaellukselle ajoissa. On kuitenkin niin paljon asioita, mitä tulee miettiä ennen kuin nostan sen rinkan selkään ja otat sen ensimmäisen askeleen kohti määränpäätä. Tavoite tällä valmistautumisella on tietysti se, että vaelluksesta tulisi mahdollisimman helppo itselleni ja koko porukalle. Mitä paremmin pystyn valmistautumaan sitä todennäköisemmin vaellus on miellyttävämpi. Jos vain heitän tavarat rinkkaan, vedän kumpparit jalkaan ja alan lompsia kohti Haltia. Voi matkasta tulla yllättävänkin raskas ihan omaa kömpelyyttäni. Jos taas mietin tarkkaan mitä otan mukaan ja miten pystyn saada rinkastani mahdollisimman kevyen? Minkälaiset sukat laitan jalkaan? Mitkä kengät ovat minulle hyvät? Tarvitsenko varmasti kantaa tätä tavaraa mukanani? Voi retkestä tulla ehkä parempi ja huomattavasti miellyttävämpi. Jokainen ylimääräinen gramma kannattaa minimoida.

Rakas makuupussini

Yksi kaunis iltapäivä kaivoin varastosta kaksi isoa laatikkoa esille, missä säilytän melkein kaikki retkeily varusteeni. Sitten aloin tutkimaan, mitä kaikkea sieltä löytyykään. Monelle tavaralle jätin kysymysmerkin. Esimerkiksi makuupussi. Kun minulla on sellainen Norjan armeijan makuupussi, mistä on tullut minulle hyvin rakas. Siinä kun on niin hyvä nukkua. Se tuoksuu sellaiselle "metsäunelle". En osaa oikein kuvailla mikä se haju on mikä siitä lähtee. Siinä on ollut se sama ominaistuoksu uudesta asti. Iltaisin kun ryömin sen sisälle tulee aina niin kotoinen olo. Se on juuri sopivan kokoinen. Mahdun sopivasti kääntymään siellä. Eikä sen materiaali liimaannu kiinni selkään, niin kuin useiden muiden makuupussien. Nukun aina pikkuisen paremmin tuossa makuupussissa kuin muissa. Mutta kun se vie aika ison tilan rinkasta, ja sitä on vaikea saada pakattua pieneen tilaan, koska se ei ole untuvaa. Nyt testailen erilaisia variaatioita, miten saisin sen mukaan järkevästi. Jos en keksi, joudun luopumaan siitä. Tulevaisuus siis näyttää millä makuupussilla reissulle lähden. Siitäkin tulen vielä kertomaan jossain vaiheessa miten valita oikeanlainen makuupussi vaellukselle. Kaikkea jännää siis tulossa vielä. Tästä on hyvä jatkaa. Ehkä saan heinäkuun loppuun menessä pakattua tuon rinkan. Näillä mennään. Palataanpa taas juttuun. Mukavaa kevään alkua. Muistakaa ottaa ilo irti tästä keväästä.


bottom of page