top of page

Reissu aivan oven takana

Nyt alkoi kesäloman toinen jakso ja fiilis sen mukainen. Viikon päästä starttaa Haltin valloitus vaellus. 7 päivän käsivarren erämaassa on ihan oven takana. Tuskin maltan odottaa. Kovasti olen pakannut varusteita ja testannut niiden toimivuutta. Kaikki pitäisi alkaa olemaan valmista. Vielä kun saisi tärkeimmän eli ravinnon kasaan niin olisin 100% valmis lähtemään reissuun. Pääaterioina ajattelin syödä valmiita retkiateria pusseja mihin lisätään vain vesi. Sekä valmiita pasta-aterioita ja nugetteja. Näihin lisään sitten pepperonia tai itse kuivatettua tonnikalaa. Aamu ja iltapalaksi lähtee puuroa, näkkileipää ja välipalapatukoita Välipaloina turvaudun pähkinäsekoituksiin, sipseihin ja suklaaseen. Tietenkin mukaan lähtee myös lätty ainekset. Sillä mikäs sen parempaa kuin vaelluspäivän päätteeksi maiskutella tuoreita lättyjä. Enkä tietenkään unohda kahvipulveria, magnesium pillereitä enkä urheilujuomajauhetta. Eiköhän näillä yksi innokas retkeilijä saada ruokittua.

Toivottavasti saamme vaellukselle hyvät ilmat. Enkä tarkoita nyt hellettä. Oslossa on toukokuusta asti pyöritty siinä helle lukemissa lähes joka päivä. Muutamana hassuna päivänä on vettä satanut, mutta siinä se. Yritän pestä itsestäni kaikki helteiden jättämät jäljet pois, etten vain veisi niitä mukanani käsivarren erämaahan. Sillä ei helteessä vaeltaminen olisi erittäin ikävää. Yleensähän käsivarressa on sen 10-15 astetta lämmintä näihin aikoihin ja sitä toivon myös nyt. Se olisi juuri sopiva ilma vaeltaa tunturissa.


bottom of page