top of page

Kamerakalusto Haltille

Otan mukaan Haltin valloitukselle kaksi kameraa. Olympus OM-D M5 MARK I ja GoPro Hero3 Black Edition. Minulle jo usealta reissulta tutut kamerat. Tiedän miten käytän niitä. Eikä kameroiden pitäisi minulle tuottaa yllätyksiä. Juuri tämä on tosia tärkeää kun lähtee pitkälle vaellukselle. Se että joutuisit alkaa säätämään kameran kanssa, mikä on sinulle vieras. Tuottaisi niin paljon harmaita hiuksia, että reissun kuvaaminen saattaisi jäädä toissijaiseksi. Eli tuttua ja turvallista kalustoa lähdössä mukaan.

Objektiivit

Olympuksen kameraan minulla lähtee mukaan kaksi objektiivia. Täydellinen muotokuvia taltioimaan. Pieni valovoimainen M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8. Tämä toinen M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑50mm 1:3.5‑6.3 EZ taas soveltuu todella useaan kuvaustilanteeseen. Lisäksi se on loistava videoiden tallentamiseen. Sen hiljainen elektronisen zoomi ja laajakuvakulma antavat hyvät lähtökohdat tehdä reissusta onnistuneita videoita. Pitkällä vaelluksella on tärkeää, ettei kamera varustus painaisi ihan tolkuttomia määriä, eikä veisi tilaa liikaa rinkasta. Näillä objektiiveilla saan kuvattua yllättävänkin laadukasta materiaalia eikä koko ja paino nouse ylitsepääsemättömäksi esteeksi. M.ZUIKO mallisto on erityisen kompakti ja kevyt. objektiiveille painoa kertyy 328 grammaa.

GoPro

Videokuvaukset reissuiltani olen aloittanut juuri tällä Gopro Hero3 Black Edition action kameralla. Tykkään näistä action kameroista, koska nämä kulkee mukana niin helposti, ne saa kätevästi kiinni erilaisiin paikkoihin. Sekä näillä saa reissuista loistavaa materiaalia erilaisista kuvakulmista. Kameran kuvanlaatu on mielestäni loistavaa. Mutta ehdottomasti paras ominaisuus on kuvan laajuus. Se helpottaa kuvaamista ja antaa katsojille niin paljon enenmän. Varsinkin tämmöisellä tunturi/vuoristo reissuilla.

Muistikortit/Akut

Pahinta mitä vaelluksella voisi tapahtua on, että muisti tulisi täyteen tai virta loppuisi akuista. Siksi olen varautunut tähän, ettei näin pääsisi tapahtumaan. Olympus kameraan minulla on 5 akkua ja GoPro kameraan 2 akkua. Olympuksen akkuja siksi näin monta, koska en voi ladata niitä muuta kuin verkkovirrasta. GoPron akkuja taas pystyn latamaan varavirtalähteellä. Näitä powerbankkeja minulla lähtee mukaan 2 kappaletta. Kooltaan 1050 mAh ja 7800 mAh.

Muistikortteja lähtee mukaan yksi 64 GB, 32 GB ja kaksi 16 GB.

Näiden pitäisi riittää. Näin olen laskenut. Paljon pitää miettiä ja suunnitella pelkästään kuvaamisen osalta. Kun pitkäksi aikaa lähtee erämaahan asiat ei ole niin yksinkertaisia. Kaikki pitää kantaa mukana koko reissun. Kaiken pitää kestää ja toimia koko reissun. Kamera varusteita on suojeltava ja pidettävä kuin kukkaa kämmenellä. Mitä yksinkertaisemmalla varustuksella pärjään ja saan hyvää materiaalia sen parempi. Jos minulla on taas liikaa varustusta ja sen säätämiseen menee suurin aika on se pois itse kuvaamisesta. Juuri siksi tuttu kompakti paketti mikä toimii minun käsittelyssäni on paras vaihtoehto. Koko kuvaus kalusto reppuineen, jalustineen ja akkuineen painaa tällä hetkellä sen 3,5 kiloa. Minusta se ei ole kovin paljon.


bottom of page