top of page

Ravinto Haltille

Yhteistyössä: Wild Adventures North

Aamupala

Tällä lähtee päivä ihan varmasti käyntiin. Kuppi kuuma kaffetta, välipalapatukka ja tuhti aamupuuro, joka sisältää kaurahiutaleita, rusinoita, auringonkukansiemeniä ja seesaminsiemeniä. Jos tuntuu, että jää nälkä niin ajattelin kylkeen heittää vielä hapankorpun tai kaksi. Eikö aamupala juuri olekkin päivän tärkein ateria? Kyllä siihen voi uhrata päiväkohtaisista hapankorpuista muutaman.

Välipala

Kävelyn ohessa, pienillä hengähdys tauoilla, kuvatessa, ihaillessa maisemia ja kun ei muutakaan keksi on hyvä heittää montun pohjalle pientä hiukopalaa. Jotkut saattavat sanoa myös huikopalaa. (Jota minä en ymmärrä. Ei niin voi sanoa). No oli miten oli. Näitä pieniä välipaloja on hyvä pitää käden ulottuvilla, niin ettei joka välissä tarvitse laskea rinkkaa selästä ottaakseen vähän hiukopalaa. Housujen taskuissa tai rinkan vyötärö viilekkeen taskuissa kulkee kätevästi mukana pieni pähkinäpussi, suklaapatukoita tai sipsejä. Voit myös tehdä urheilujuoman vastaan tulevasta purosta, jos aamupalan yhteydessä olet kaatanut jauheen valmiiksi pulloon. Ei muuta kun vettä pulloon. Ravistelu. Ja lisää energiaa kehoon.

Alla olevassa kuvassa näkyy minun päiväkohtainen välipalani. Pähkinäsuklaa sekoitus, sipsiä, välipalapatukoita ja urheilujuomaa.

Lounas

Kun on lounaan aika koittaa, haluan sen saada nopeasti valmiiksi. En jaksaisi alkaa keittelemään koko päivää. Sillä lounas tauolla on muutakin tekemistä kun valmistaa ruokaa. On myös tärkeää, että lounas on mahdollisimman kevyt kantaa mukana ennen syöntiä ja syönnin jälkeen. Vaelluspäivä ei yleensä pääty lounaaseen. Vaan jatkuu vielä pitkään tästä. Itse olen tykännyt aina nuudeleista yhdistettynä tonnikalalla. Kuten myös tällä reissulla turvaudun niihin. Juomaksi vettä tai urheilujuomaa.

Päivällinen

Takana alkaa olemaan pitkä vaelluspäivä. Energiat saattavat olla jo vähän alhaiset ja nälkä kurnii mahassa. Nyt tarvitaan tuhti annos palauttamaan vireystaso. Taaskaan ei väsynyt retkeilijä jaksa alkaa pilkkomaan perunoita ja raastamaan juustoa. Vielä vähemmän odottamaan, että lihat ja perunat olisivat kypsiä. Siksi erämaa seikkailija keittää vettä, kaataa kiehuvan veden pussiin, loikoilee rinkkaansa vasten viitisen minuuttia, työntää lusikan pussiin ja nauttii herkullisen Tikka Masalan Lapin jylhissä maisemissa. Suun hän huuhtoo raikkaalla tunturipuron vedellä tai urheilujuomalla. Awot ja elämä saa taas jatkua.

Itapala

Jos iltapalan jättää syömättä, näkee yöllä painajaisia. Tiedä sitä sitten pitääkö paikkaansa. Mutta minä ajattelin nauttia tällaista iltaisin. Ruis hapankorppuja, joiden päälle maksapasteijaa tai pepperonia. Ja siihen kylkeen aimo annos mustikkakeittoa. Siitä on hyvä käydä nukkumaan.

Ps. parille illalle olen varannut lättytaikinan. Todellista luksusta erämaassa.


bottom of page