Retkikunta - Haltin valloitus 2018

Retkikunnan mietteitä.

Annika

1. Ikä? 43vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? 3.päivä. Reissun pisin matka. Sää loistava ja aurinkoinen. Maisemat upeita, porotokka ja ennenkaikkea energiat tallella vielä illallakin. Pulahdus Pihtsusjärveen ja yhteinen ruokahetki rannalla.

3. Reissun mahtavin hetki? Istuessani Haltin tuvalla rankkasateen jälkeen kuivat vaatteet päällä. Sääri sidottuna kaatumisen jäljiltä. Sari ojentaa kahvikupin. Oon niin kiitollinen siitä hetkestä ja kahvista. En jaksanut edes puhua. Energiat oli niin loppu. Tunne on kuitenkin niin hieno. Tiedän selviäväni seuraavistakin päivistä tämän porukan avulla. Vaikka kudosvaurio sääressä tuikkii kipua.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Neljäs päivä. Tuli henkilökohtainen katastrofi. Söin liian niukkaan lounaan. Tämän vuoksi energiat aivan loppu jo aloitettaessa Haltille nousua. Harva se on itkenyt haltin rinteessä jo ylösnoustessa. Ja itkin alas tulleesakin kun rankkasateessa liukastuin rakkakivikkoon. Loukaten vasemman sääreni kunnolla.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Ei yhtään.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Meidän porukalla oli loistava yhteishenki. Iloista, puheliasta, auttavaa ja toisistaan välittävää porukkaa.

7. Yleisarvosana koko reissusta? 10!

8. Alku vai Loppu? Tällä kertaa loppu. Loistava fiilis urakoinnin jälkeen.

Elias

1. Ikä? 30 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Kyllä se oli 3 päivä kokonaisuudessaan. Ensi kosketus täydelliseen erämaahan sillä reissulla jäi erityisesti mieleen. Tuntureiden laelta eteemme aukesi ehkä Suomen kauneinta maisemaa. Olin odottanut eniten sitä, että vaellamme alueelle, missä ei paljon muita ihmisiä näy. Ja se ilta Pihtsusjärven pohjoispäässä oli täydellinen.

3. Reissun mahtavin hetki? Niitä mahtavia hetkiä on kolme, joita on vaikea laittaa järjestykseen. Haltin ja Ridnitšohkkan valloitukset sekä kolmannen päivän näkymä Phitsusjärvelle tuntureiden päältä. Se oli jotain, mikä ei unohdu koskaan.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Kameroiden kanssa järkevä toiminta ja oikeiden kuvauspaikkojen löytäminen kesken vaelluksen. Lisäksi saada akut riittämään loppuun asti. Melkein onnistuin tässä.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Aluksi hieman. Kun ei yhtään osannut tietää miten tämä porukka suhtautuu tämmöiseen "kamerahörhöön". Mutta kun tapasi nämä ihmiset tämäkin jännitys laukesi heti.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Aivan loistavasti alkumetreiltä jo porukka puhalsi yhteen hiileen. Iloinen, huumorintajuinen, reilu ja sitkeä kuin kataja. Vaikka taivuimme emme katkenneet missään vaiheessa. Emme edes loppusuoralla. Sisua löytyi maaliin saakka.

7. Yleisarvosana koko reissusta? #aivanmahtavaa. Sole mikhään ku antaa mennä vain. Reissu, mikä ei tule unohtumaan koskaan.

8. Alku vai Loppu? Alku. Sen viehätys on aina yhtä mahtavaa. Ja kun lopettaa yhden seikkailun, voi taas kohta aloittaa uuden.

Esa

1. Ikä: 46 vuotta

2. Reissun paras päivä? Päivä 5. Haltin adrenaliinihöyryisen valloituksen jälkeinen euforia täydentyi kirkkaassa auringonpaisteessa rentouttavaan Ridnichokkan huiputukseen kera upeiden maisemien.

3. Reissun mahtavin hetki? Matavin hetki oli olla koko porukalla yhdessä Haltilla.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? "Rakka" oli kyllä omanlaisensa haastava erikoisuus. Kyllähän siinäkin käveleminen sujui, kunhan pääsi ensin rytmiin. Onneksi ei ollut pahasti "räkkää".

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Ei jännittänyt. Oli oikein mielenkiintoista lähteä isolla porukalla erämaahan seikkailemaan.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Naurua. Hyvän hengen fiilistelyä aamusta iltaan ja illasta aamuun. Ei lannistanut sade, ei vaativat nousut eikä pitkä matka.

7. Yleisarvosana koko reissusta? 10- (Aina voi vielä parantaa ja jokainen reissu on uniikki).

8. Alku vai Loppu? Alku. Loppu on aina jonkin uuden alku.

Eveliina

1. Ikä? 33 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? 3. päivä. Oli hienoa nousta pitkin Govddosgáisin ja Bihcosnjunnin väliselle satulalle ja laskeutua sieltä toista rinnettä alas Pitsusjärven rannalle. Erämaa meininki! Ei polkuja tai muita ihmisiä, vain luonto ympärillä sekä korkeuseroja. Ridnitšohkka 5. päivänä oli myös hieno ja tietysti Halti, vaikka vähän huono ilma olikin. Muistutti jälleen kerran luonnon voimista ja siitä, kuinka pieni ihminen sitä onkaan kaiken keskellä.

3. Reissun mahtavin Hetki? Govddosgáisin ja Bihcosnjunnin välisen selän ylityksen jälkeinen laakso.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Rakkakivet ennen Haltin varaustupaa.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Vähäsen kyllä, mutta olen tehnyt sen aikaisemminkin.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Kyllä. Innostus, myönteinen asenne ja periksiantamattomuus.

7. Yleisarvosana koko reissusta? 9

8. Alku vai Loppu? Alku.

Jyri

1. Ikä? 40 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? Sanon tähän että ensimmäinen päivä. Lähtiessä ajattelin että hienoa, noin 20 v haave on juuri toteutumassa, mitä ikinä vastaan tuleekin.

3. Reissun mahtavin hetki? Mahtavaa oli kokemattomalle Lapin kävijälle koko viikko, toki Haltin huiputus oli se mahtavin hetki.

4. Mikä oli haastavinta reissussa?

Haastavinta oli liikkua rinkan kanssa loputtomalta tuntuvassa kivikossa. Siitäkin selvittiin ehjin jaloin.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Jännitti tietysti, mutta se hävisi pian kun ryhmä oli kasassa ja päästiin liikkeelle.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Porukka hitsaantui yhteen ihan ensimetreillä. Jokaisella oli sama tavoite. Kuvailen ryhmää sanoin #aivanmahtava.

7. Yleisarvosana koko reissusta? 10

8. Alku vai Loppu? (Uuden) Alku.

Merja + Qilla

Merja

1. Ikä? 35 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? 3.päivä kun päästiin leiriin. Tajusin että olin jännittänyt sitä päivää kamalasti, mutta jaksoin porukan mukana ja selvisin tunturin yli kiipeämisestä!

3. Reissun mahtavin hetki? Haltin huiputus

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Tavaran määrä

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Jännitin

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Huipputiimi, toisilleen vieraista ihmisistä hitsautui viikossa tiivis joukko ystäviä

7. Yleisarvosana koko reissusta? 10+

8. Alku vai Loppu? Vaelluksen viimeisenä päivänä sanoin loppu, nyt ehdottomasti Alku!

Qilla

1. Ikä? 6 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? 5. Päivä kun päästiin Pitsusjärven tupaan, ja MINÄ sain jakamatonta huomiota kaikilta.

3. Reissun mahtavin hetki? Lettukestit Lossutuvalla.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Rakka-kivikko.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Ei, tiesin että kaikki ihastuvat minuun.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Hyviä rapsuttajia ja mukavia ihmisiä kun kaikilta sai ruokaa.

7. Yleisarvosana koko reissusta? 9 (viimeisenä päivänä oli liian kuuma).

8. Alku vai Loppu? Loppu, kun Esa kantoi minut sinne.

Saara

1. Ikä? 33 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? Kaikki päivät oli parhaita. Vaikea valita yhtä yli muiden.

3. Reissun mahtavin hetki? Mahtavin hetki oli kun laskeuduimme Pihtsuskönkään juurelle. Ylitin itseni ja korkeanpaikankammoni kapuamalla könkään reunaa alas ja takaisin ylös.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Haastavinta, ehkä yllättävä helle mikä sattui meidän retki ajankohdalle. Ja nopea sään muuttuminen.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Tottakai uudet ihmiset jännitti, varsinkin kun oli tieto että heidän kanssaan on tultava toimeen.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kuvaile muutamalla sanalla meidän porukkaa? Toisilleen outoja ihmisiä viikoksi erämaahan. Mikä mahtava tilaisuus tutustua toisiin ja itseensä. Meistä hitsaantui aivan mahtava retkikunta.

7. Yleisarvosana koko reissusta? 10+

8. Alku vai Loppu? Alku tietenkin. Alku uusille ystäville. Alku rohkeudelle Alku erämaankaipuulle.​

Sari

1. Ikä? 42 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? Paras päivä oli se päivä kun käytiin Ridnitšohkkalla. Yllätyin siitä, että jalat jaksoi. Vasta viimeisenä päivänä jalat alkoivat tuntua ihan toivottomilta

3. Reissun mahtavin hetki? Kun pääsi sateensuojaan Haltin valloituksen jälkeen. Sai kuivat vaatteet ja lämmintä juomaa

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Haastavinta oli jakaa voimansa oikein. Onnistuin siinä kuitenkin hyvin, vaikka välillä jalat meinasivat lähteä viemään.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Ei jännittänyt lähteä, kyllä sitä tutuksi aina tulee.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Reipas, reilu, vastuuntuntoinen, huumorintajuinen, täynnä mukavia ja lämminsydämisiä ihmisiä. Hitsaantui hyvin yhteen.

7. Yleisarvosana koko reissusta? Kiitettävän komia reissu.

8. Alku vai Loppu? Alku.

Tiina

1. Ikä? 40 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? Jokainen päivä oli omanlaisensa, ihania kaikki. Ensimmäisessä päivässä oli silti suurta jännitystä.

3. Reissun mahtavin hetki? Haltin valloitus, putouksille laskeutumiset (Pihtsusköngäs), yhteiset ruokailuhetket ja auringonlaskut.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Ruokailut. Oli pakko koittaa syödä paljon ja tiheästi välipaloja.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Tottakai se jännitti hyvällä tavalla. Mutta nopeasti porukka oli samaa perhettä.

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kyllä. Suuren kiitoksen annan miehille avuliaisuudesta ja kohteliasuudesta. Toisten huomioonottaminen ole aivan mahtavaa. Omanlainen reissuhuumori oli piristävää. Joukkoon mahtui äiti ja isähahmo, vekkuli sekä järjenääni.

7. Yleisarvosana koko reissusta? <3

8. Alku vai Loppu? Alku! Alku kaikelle uudelle.

Timo

1. Ikä? 56 vuotta.

2. Reissun paras päivä? Miksi? Ensimmäinen. Sillä kaikki oli vielä edessä.

3. Reissun mahtavin hetki? Haltin valloitus.

4. Mikä oli haastavinta reissussa? Jakaa voimat siten ettei väsy tai loukkaa itseään, koska tulevien päivien maastoa ei voinut tietää. Siinä onnistuin.

5. Jännitikö lähteä entuudestaan tuntemattomien henkilöiden kanssa erämaahan? Ei jännittänyt (aikaisemmin tämäntyyppisestä sai palkkaa).

6. Hitsaantuko mielestäsi retkikunta hyvin yhteen? Kyllä, yhdessä lähdettiin niin yhdessä mennään.

7. Yleisarvosana koko reissusta? 9+

8. Alku vai Loppu? Ehdottomasti alku.